diumenge, 14 de desembre del 2014

Per escriure'n un llibre!!!!

Aquesta setmana ens ha visitat l'Ousman Umar, un jove ghanès d'uns 26 anys, que ens ha deixat a tots bocabadats amb la lliçó de constància, esforç i superació que ens ha donat. En poc més d'una hora, ha despertat moltes emocions en tots nosaltres, ens ha fet sentir poca cosa al seu costat, però el gran missatge que ens ha transmès és que "si volem una cosa hem de lluitar per aconseguir-la", i veurem que fins i tot els somnis es fan realitat. 

Arribar fins a Barcelona no va ser un camí fàcil, als 10 anys, l'Ousman Usmar va deixar la casa familiar en un poble de Ghana per anar a buscar-se la vida. Així va començar un trajecte de més de quatre anys en què va travessar deserts i el mar, arriscant la vida i veient moltes morts al seu voltant, fins que va arribar a Catalunya l'any 2005. La primera nit a Barcelona la va passar al carrer, i l'endemà va topar amb la Montse i això li va canviar la vida. 

Com que les autoritats van calcular que tenia 17 anys, la Montse i l'Armando van decidir acollir-lo i ajudar-lo a trobar feina i a estudiar, perquè llavors era pràcticament analfabet.
L'Ousman va aprendre català i castellà, es va treure el Graduat Escolar i el Batxillerat en dos anys i va començar la carrera de Química, que després va deixar per fer Administració d'empreses. S'ha embarcat en un projecte perquè les nenes i nens de Ghana tinguin accés a la informàtica i puguin tenir les mateixes possibilitats d'estudiar que ha tingut ell. L'Ousman és ple de paraules d'agraïment.


En els següents enllaços podeu veure dues entrevistes que se li han fet, val molt la pena conèixer-lo, així que us animo a que les veieu. Viu a Gràcia i treballava a la botiga de bicicletes del carrer Terol.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/Un-altre-Ousman/video/4509591/#

https://www.youtube.com/watch?v=ekG_dJaOBfQ

Ousman, un plaer haver-te conegut!!!!!

Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada